Telefon: (06-1) 354-38-11, E-mail: info@protone.hu

Hallókészülékek

A hallókészülékek műszaki fejlesztése az elmúlt években jelentős és nagyon gyors fejlődésen ment keresztül. Már nem csak a hangok felerősítése a cél, hanem a felhasználó hallásának és elvárásainak megfelelő, egyénre szabott megoldások biztosítása is.

Mindenki számára van megfelelő megoldás!

A fülmögötti és a hallójárati készülékeknél egyaránt bekövetkezett a jelentős méretcsökkenés, megnőtt a szín és formaválaszték. A korszerű hallókészülékek kifogástalan hallásélményt nyújtanak, és ezzel párhuzamosan kiküszöbölik a régi
hallókészülékek legfőbb hibáit.

Önnek már nem kell az állandó sípolástól tartania!

Szolgáltatásaik között megtalálhatóak a zajcsökkentő és beszédkiemelő rendszerek, az állandó visszacsatolás gátlás, amely megszünteti a gerjedést és sípolást. A legmodernebb készülékek vezeték nélküli szolgáltatásának köszönhetően a készülékek távszabályozhatóak, így segítségükkel a mobiltelefont, a televíziót vagy a számítógépét is sztereó minőségben hallhatja a viselő, egyenesen a hallókészülékén keresztül.

A hallókészülék nem csupán egy egyszerű hangerősítő!

Egy olyan speciális eszköz, amelynek tulajdonságai, műszaki paraméterei úgy lettek kialakítva, hogy a lehető legjobban alkalmazkodjon a sérült hallás egyedi igényeihez. A hallásérültek számára különösen fontos a precízen beállított frekvenciamenet.
Nagyobb problémát jelent viszont, a frekvenciánként megváltozott hangosságérzet (kóros hangosságfokozódás) és dinamika. A hallássérülés esetén ugyanis nemcsak a hallásküszöb emelkedik meg, hanem a hangos hangokra való érzékenység is változik.
Ez a változás ráadásul gyakran frekvenciafüggő is. Ezért nem egyszerűen frekvenciánkénti hangerőpótlásról van szó, hiszen a halk és a hangos hangok közötti arány a beteg hangspektrumában változó lehet. Ugyancsak fontos a maradék hallás védelme. Így az erősített hangokat az egész spektrumban különböző mértékben szükséges erősíteni, sőt korlátozni is kell.

Melyik készülék illik hozzám?

A hallókészülék a felerősített hangot a hallójáratba közvetíti. A készülék a fül anatómiai formája, a megkívánt erősítés, és további szempontok alapján többféle méretű, formájú és elhelyezkedésű lehet. 

PROTONE HALLÓKÉSZÜLÉKEK

Büszkék vagyunk rá, hogy a Protone hallókészülékek Magyarország egyetlen hazai, innovatív hallókészülék-családja.

Mélyhallójárati (CIC) hallókészülékek

A mélyhallójárat formájára készített egyedi, „láthatatlan” hallókészülék, amelynek kivételét kihúző szál segíti.  Digitális jelfeldolgozású változatban, beige/transzparens kék és piros színben szellőzőfurattal készülhet. Kozmetikailag a legkevésbé feltűnő típusok.

Hallójárati és fülkagyló (ITE) hallókészülékek

Az egyedi hallójárat mintájára készített hallókészülék,  testszínű, alig látható. Digitális jelfeldolgozású változatban, szellőzőfurattal, hangerőszabályzóval, programkapcsolóval készülhet. Egyes típusok távszabályzóval működtethetők, és vezetéknélküli módban egyszerre szabályozhatóak. Kiegészítő eszközökkel Bluetooth-telefonkapcsolat is létrehozható,  illetve a készülékek vezetéknélküli audio lejátszóként is működtethetők.

Fül mögött viselhető  (BTE) hallókészülékek

A fül mögött viselhető készülékek a felerősített hangot a fülkagyló és a külső hallójárat mintájára készített illesztéken át vezetik be a fülbe. Hagyományos fülillesztékkel vagy nyitottan illeszthetők. Típustól függően kézi hangerőszabályzóval, programkapcsolóval, automatikus telefontekerccsel rendelkeznek. Egyes típusok távszabályzóval működtethetők, és vezetéknélküli módban egyszerre szabályozhatók. Kiegészítő eszközökkel Bluetooth-telefonkapcsolat is létrehozható,  ill. a készülékek vezetéknélküli audio lejátszóként is működtethetők.

PHONAK HALLÓKÉSZÜLÉKEK

További információ a Phonak hivatalos oldalán.

TINNITUS ESZKÖZÖK

Van segítség a fülzúgás elviselésére?

Ha a fülzúgás tartósan fennáll, szakorvosi javaslatra segítségül szolgálhatnak a hallójárat formáját követő, annak mintájára készített zajgenerátor készülékek. Ezek olyan formájúak mint a hallókészülékek, és a tenger zúgásához hasonló hangot sugároznak a fülbe. Elvonják a figyelmet a kínzó fülzúgásról és az áthangoló terápia (TRT) hasznos kiegészítőjeként szolgálnak. 

Továbbfejlesztett digitális változataik, több fajta előre beállított hangzásképpel rendelkeznek.

Fülillesztékek

A fülilleszték a fül mögött viselt hallókészülékek hangját vezeti a hallójáratba. Egyénileg készítjük füllenyomat alapján, ezért kényelmes és nem csúszik ki a fülből. Többféle anyagból és formátumban készülhet, figyelembe véve a fül anatómiáját és a hallásveszteség mértékét.

A fülilleszték egy akusztikailag hangolt rendszer. Kiemelt fontosságú az optimális hallásélmény eléréséhez.

Könnyített kialakítással és szellőzőfuratokkal igyekszünk minél komfortosabbá tenni azt viselője számára.

Uszodai védő illesztékek

Feladata az érzékeny fülek védelme a vízben terjedő fertőzésekkel szemben. Magas vízzáró képesség, könnyű behelyezés. Egyéni lenyomat alapján különböző szinekben és variációkban készítjük. Zsinórral is ellátható.

Zajvédő egyéni illeszték

A legkomfortosabb zajvédő eszköz. Egyéni lenyomat alapján készül, csillapítása megközelíti a hagyományos fültokok csillapítási értékeit. Hosszútávon is kényelmes, szellőzőfurattal, zsinórral ellátható.

Füldugó alváshoz

Kis méretű, egyénre szabott füldugó puha szilikonból. Kényelmes segítség a nyugodt alváshoz.

Fülhallgató illesztékek

A kényelmetlen és kicsúszó „gyári” fülhallgatók kiegészítője. Az egyénre szabott szilikon-illeszték tökéletes megoldást nyújt. Nem nyomja a fület, és nem is csúszik ki. Hosszú távon is kényelmes viselet, javítja a mélyhangátvitelt, a dinamikát és a jel-zaj viszonyt.

Füldugó vadászathoz

Egyéni minta vétel alapján készített orvosi tisztaságú szilikon füldugó. Jól csillapítja a dörej hangokat, de az emberi beszédet részben átengedi. Különböző színekben elérhető. Jól használható lőtereken, versenyeken, vadászat alkalmával. Előnye, hogy a fegyver archoz szorítását ill. sapka, kalap, védőszemüveg… stb viselését nem akadályozza semmilyen testhelyzetben.

Füldugó zenészeknek

Egyéni minta alapján elkészített gyári professzionális hangsugárzót tartalmazó sztereo fülhallgató. Átlátszó de színezhető, díszíthető. Kedvező jel-zaj viszonyt biztosít. A felesleges háttér zajokat csillapítja és a saját ill. keverőből előállított hangképet jobban hallja. A korszerű vezeték nélküli színpadi rendszerekhez illeszthető. A saját hozott monitor rendszert is be tudjuk építeni.

EGYÉB KIEGÉSZÍTŐK

Hallókészülék szárító hőtasak
Hálózati tápegység hőtasakhoz
Szárítótégely
Hallókészülékdoboz
Szárítókapszula (6 db/doboz)
Illesztékcső tisztítópumpa
Digitális elemmérő
Tisztítókefe
Phonak elemek
Tisztítószett (törlőkendő, kefe, vent-tisztító)
Hallókészülékdoboz
Hallókészülékdoboz
Elektromos szárító
Close Menu