Nemzeti Kutatási, Fejlesztési És Innovációs Alap által támogatott projekt - VKFI 16-1-2016-0103 Tel.: (+36-1) 354-3811

Hogyan készül a füllenyomat?

A fülillesztékek formájának kialakításához a hallójáratot pontosan fel kell térképezni. Ezt egy teljesen fájadalommentes módszerrel végezzük, egy speciális szilikon mintavételi anyaggal. Először a dobhártya elé behelyezünk egy védőszivacsot, majd a hallójáratot lassan és egyenletesen feltöltjük mintavételi anyaggal. A szilikon néhány perc alatt megszilárdul, és a fülből egyszerűen kivehető.        


Milyen anyagból készül a fülilleszték?

A fülillesztékek puha szilikon, vagy félkemény ill. kemény akril alapanyagokból készülnek különböző öntési technológiákkal. Az akril illesztékek sokszor könnyebben behelyezhetőek, a  puha szilikon fülillesztékek pedig jobban követik a fül alakját, amely kedvezőbb hangzást eredményezhet. A fülilleszték kiválasztásánál kérje szakembereink tanácsát.


Milyen a megfelelő fülilleszték forma?

A jó fülilleszték forma kiválasztásánál számtalan szempontot kell figyelembe venni. A leglényegesebb ezek közül a viselési komfort és biztonság, vagyis a fülkagylóban legyen kellemes viselet, ne szorítson, de ne is essen ki. Fontos a döntésnél a halláscsökkenés mértéke is, hiszen sok esetben az illesztéknek igen nagy hangzásteljesítményt kell közvetítenie, amihez a precíz zárás elengedhetetlen. Szakembereink minden esetben segítenek a megfelelő forma kiválasztásánál is.


 

 

Fülillesztékek:

A fülilleszték a fül mögött viselt hallókészülékek hangját vezeti a hallójáratba. Egyénileg készítjük füllenyomat alapján, ezért kényelmes és nem csúszik ki a fülből.  

 Szilikon átlátszó illesztékek

Többféle anyagból és formátumban készülhet, figyelembe véve a fül anatómiáját és a hallásveszteség mértékét.

A fülilleszték egy akusztikailag hangolt rendszer. Kiemelt fontosságú az optimális hallásélmény eléréséhez.

Könnyített kialakítással és szellőzőfuratokkal igyekszünk minél komfortosabbá tenni azt viselője számára.

Uszodai védő illesztékek:

Feladata az érzékeny fülek védelme a vízben terjedő fertőzésekkel szemben. Magas vízzáró képesség, könnyű behelyezés. Egyéni lenyomat alapján különböző szinekben és variációkban készítjük. Zsinórral is ellátható.

 Különböző mintázattal rendelkező uszodai illesztékek                                                        

Zajvédő egyéni illeszték:

A legkomfortosabb zajvédő eszköz. Egyéni lenyomat alapján készül, csillapítása megközelíti a hagyományos fültokok csillapítási értékeit. Hosszútávon is kényelmes, szellőzőfurattal, zsinórral ellátható.

Füldugó alváshoz:                                                                             

Kis méretű, egyénre szabott füldugó puha szilikonból. Kényelmes segítség a nyugodt alváshoz.

Fülhallgató illesztékek: 

A kényelmetlen és kicsúszó "gyári" fülhallgatók kiegészítője. Az egyénre szabott szilikon-illeszték tökéletes megoldást nyújt. Nem nyomja a fület, és nem is csúszik ki. Hosszú távon is kényelmes viselet, javítja a mélyhangátvitelt, a dinamikát és a jel-zaj viszonyt.

Füldugó vadászathoz

Füldugó zenészeknek

Speciális füldugó zenészeknek. Csak a hallásra káros zajokat szűri ki, miközben a zenét és a beszédhangot megtisztítva engedi át, így megelőzi a fülzúgást, halláskárosodást.

Vissza a tetejére