Telefon: (06-1) 354-38-11, E-mail: info@protone.hu

FÜLZÚGÁS

A fülzúgás, latin nevén tinnitus, olyan hang hallását jelenti az egyik vagy mindkét fülben (ritkábban a fejben), ami nem külső hangforrásból ered. Az érintett időnként vagy tartósan különféle hangokat hall a fülben. Ez lehet pl. morajlás, kattogás, sistergés, sípolás, dübörgés.

A fülzúgás eredményes kezelésének alapvető feltétele az orvosi kivizsgálás. Ha fülzúgást tapasztal, minél előbb forduljon orvoshoz!

Van megoldás!

Ha a fülzúgás tartósan fennáll, szakorvosi javaslatra segítségül szolgálhatnak a hallójárat formáját követő, annak mintájára készített zajgenerátor készülékek. Ezek olyan formájúak, mint a hallókészülékek, és a tenger zúgásához hasonló hangot sugároznak a fülbe. Elvonják a figyelmet a kínzó fülzúgásról és az áthangoló terápia hasznos kiegészítőjeként szolgálnak. 

SZÉDÜLÉS

A szédüléses panaszok kivizsgálásakor a beteg előbb vagy utóbb egyensúlyrendszeri vizsgálatra, ún. otoneurológiai vizsgálatra kerül (az összetett latin szóban az ,,oto” a fül, a ,,neurológia” az idegrendszer tudományát jelenti, jelezve, hogy az egyensúlyrendszer betegségei fül- és idegrendszeri eredetűek egyaránt lehetnek). Az itt vizsgálatra kerülő betegek többsége szédülés, kisebb része halláscsökkenés és/vagy fülzúgás miatt keresi fel az otoneurológiát. Betegeink többségét fül-orr-gégész, ideggyógyász, illetve háziorvos kollégáink küldik vizsgálatra, vagy egyéni kezdeményezésként keresik fel szakrendelésünket.

Minden betegség oka más és más, az Ön esetében fennálló kórokot orvosa részletesen elmagyarázza Önnek.

A vizsgálat végén orvosunk részletes orvosi véleményt ad önnek, hogy háziorvosának, illetve kezelőorvosának meg tudja mutatni. Egyes esetekben az egyensúlyi rehabilitáció részeként egyensúlyfejlesztő gyakorlatokról is kap leírást, és szükség esetén gyógyszerrel is ellátjuk.

HALLÁS ÉS ÉRTÉS CSÖKKENÉS

Könnyen elfárad egy-egy hosszabb beszélgetés közben?
Hallja a környezetében lévők hangját, de nehezen érti meg mit mondanak?
Gyakran kell kérnie, hogy ismételjék meg az elmondottakat?
Hangosabbra állítja a rádió/televízió hangerejét, mint a környezetében lévők?
Nehezebben érti meg telefonon ismerőseit, barátait, mint korábban?
Zajos környezetben nehézséget okoz, hogy megértse a környezetében beszélőket
Felhívták már Önnek a figyelmét arra, hogy esetleg probléma lehet a hallásával?

Ne vonakodjon időpontot kérni tőlünk! Egy hallásvizsgálat után jó esélyekkel tudunk segíteni a problémáján!

Close Menu